Binecuvântare arhierească în Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” din zona clujeană Valea Chintăului

nov. 8, 2022 | Actualitate

În ziua de prăznuire a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, marți, 8 noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din zona clujeană Valea Chintăului, Protopopiatul Cluj II.

De la ora 10:00, la demisolul bisericii parohiale, Episcopul-vicar Benedict a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor restrâns de clerici. Din sobor au făcut parte secretarul de cabinet al ierarhului – arhidiaconul Sergiu Iustin Pop, preotul paroh Filip Ciprian Doru, preotul Simion Abraham (Parohia Ortodoxă Chinteni), preotul Sorin Marciuc (Parohia „Sfântul Iustin Martirul și Filosoful” din Cluj-Napoca) și preotul Petru Drăgan (Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Cluj-Napoca).

După citirea pericopei evanghelice, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le celor prezenți despre rolul și importanța îngerilor în viața noastră.

„Ceea ce nu poate face omul, fac îngerii lui Dumnezeu trimiși să-l slujească pe om”, a spus ierarhul.

La chinonic, interpreta de muzică populară Cosmina Cucură a interpretat mai multe pricesne.

Scurt istoric

Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Valea Chintăului a fost înființată în anul 2008 pentru a deservi credincioșii din zona Valea Chintăului, ce aparține de municipiul Cluj-Napoca. Zona a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare imobiliară și demografică sporită.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în data de 8 iunie 2009, de vrednicul de pomenire Episcop Vasile Flueraș (Someșanul). Lucrările de construcție au început în anul 2010, iar la data de 3 noiembrie 2012, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a binecuvântat spațiul de slujire de la demisolul lăcașului de cult. În prezent, biserica este pregătită pentru a fi pictată.

Comunitatea parohială este păstorită de preotul paroh Filip Ciprian Doru.

Mai multe fotografii AICI 

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

Ultimele articole