Binecuvântare arhierească pentru credincioșii Parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Cluj-Napoca

mart. 6, 2022 | Actualitate

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a Lăsatului sec de brânză), 6 martie 2022, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Cluj-Napoca.

Cu acest prilej, Părintele Episcop Benedict Bistrițeanul, înconjurat de un sobor restrâns de clerici, a oficiat Sfânta Liturghie, în prezența a numeroși credincioși clujeni. Din sobor au făcut parte secretarul de cabinet al ierarhului, arhidiaconul Sergiu Iustin Pop, preotul paroh Petru Florin Drăgan, preotul Sorin Marciuc (Parohia „Sfântul Iustin Martirul și Filosoful” din Cluj-Napoca), preotul Ciprian Doru Filip (Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din zona clujeană Valea Chintăului) și preoții pensionari Nicolae Buda și Ioan Danalache.

După citirea pericopei evanghelice, Episcopul-vicar Benedict a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a precizat că a posti înseamnă a face și o selecție a informațiilor sau a gândurilor care nu sunt folositoare. Totodată, ierarhul i-a îndemnat pe părinți să-i învețe și pe copii să postească.

În cadrul Liturghiei, PS Părinte Benedict a rostit rugăciuni pentru pacea și încetarea războiului din Ucraina și i-a pomenit pe cei care au murit în urma războiului.

Scurt istoric

Parohia Ortodoxă „Sfinții Martiri Brâncoveni” este parte integrantă din Protopopiatul Ortodox Cluj II și a fost înființată în anul 2010, paroh fiind preotul Petru Florin Drăgan.

Bisericuța de lemn, situată pe strada Câmpului, unde se slujește în prezent, a fost adusă de la Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie” de la Băișoara.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

Ultimele articole