Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica”, în parohia clujeană „Pogorârea Sf. Duh”

dec. 2, 2018 | Actualitate

Duminică, 2 Decembrie 2018, în imediata apropiere a sărbătorii Centenarului Marii Uniri, Parohia Ortodoxă „Pogorârea Sfântului Duh”, din cartierul clujean Grigorescu a organizat un eveniment duhovnicesc deosebit pentru creștinii parohiei.

La ceas de seară, Corala de Cameră Psalmodia Transylvanica, dirijată de pr. prof univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a susținut un concert de colinde în biserica de pe strada Fântânele. La eveniment au participat numeroși credincioși din cartier, alături de familiile lor și cei doi preoți care deserves parohia, pr. Marius Varga și pr. Adrian Medan.

La final, preotul paroh Marius Varga, în calitate de gazdă, a mulțumit părintelui decan Vasile Stanciu și membrilor coralei pentru cadoul muzical oferit, acum, în postul Crăciunului. De asemenea, părintele Vasile Stanciu a mulțumit pentru aprecieri și le-a urat celor prezenți, preoți și credincioși, sărbători fericite.

Înființat la începutul anilor 1990, de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, ca o continuitate a unei tradiţii lăsate de prof. dr. Vasile Petraşcu, cel ce punea bazele Corului bărbătesc al Episcopiei Clujului în anul 1921, Corul este format din studenți și absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. De-a lungul anilor, grupul a susținut peste 300 de concerte ocazionate de diferite participări la reuniuni corale, festivaluri de muzică corală sau concursuri, atât în țară, cât și în străinătate.

Ultimele articole