„Cum îmi trăiesc Crăciunul?”, subiectul întâlnirii tinerilor ortodocși din Cluj-Napoca

dec. 12, 2018 | Actualitate

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, tinerii creștin ortodocși clujeni preocupați de viața duhovnicească și dornici să aprofundeze legătura cu biserica s-au întâlnit miercuri seara, 12 decembrie 2018, la Biserica ,,Schimbarea la Față” de pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

Cu acest prilej, de la ora 19:00, în Biserica parohiei clujene ,,Schimbarea la Față”, preoții și tinerii adunați s-au rugat împreună, iar de la ora 19:30, pr. lect. univ. dr. Liviu Vidican-Manci, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, a susținut o prelegere ancorată în realitățile cotidiene, pe tema „Cum îmi trăiesc Crăciunul?”.

La eveniment au participat preoții din parohiile clujene, numeroși tineri din cele trei cercuri preoțești din Cluj-Napoca, precum și credincioși interesați de tema abordată.

În cadrul serii, Grupul Coral „Oremus” al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, dirijat de tânărul teolog Raul Lăcătuș, student al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a susținut un concert de colinde.

La final, părintele Alexandru Constantin Ciui, protopop al protopopiatului Cluj II, moderatorul și gazda evenimentului, a mulțumit ierarhului pentru prezență și tinerilor care au răspuns prezent într-un număr mare.

Potrivit organizatorilor, evenimentul are ca scop dinamizarea și apropierea generațiilor tinere de preoții lor și, implicit, de Biserică. „Prin astfel de manifestări, dorim să le transmitem tuturor tinerilor faptul că Biserica, prin preoții ei, prin lăcașurile de cult și prin spațiile pe care le deține, este preocupată la modul cel mai serios de soarta tinerilor și este dispusă să li se adreseze într-un mod adecvat vârstei și preocupărilor lor.”, a spus părintele protopop Alexandru Ciui.

În încheierea serii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a adresat, celor prezenți, un cuvânt de învățătură și i-a binecuvântat.

Evenimentul a fost găzduit de Biserica „Schimbarea la Față”, prin deschiderea și susținerea părintelui paroh Titus Moldovan și a părintelui slujitor Petru Ilea.

Întrunirea a fost organizată de Protopopiatul Ortodox Cluj II, în colaborare cu responsabilii activităților cu tinerii din cele trei cercuri preoțești din Cluj-Napoca, și anume de părintele Emanuel Cășvean de la Parohia ,,Sfântul Matei” din cartierul Mănăștur, de părintele Adrian Medan de la Parohia ,,Pogorârea Sfântului Duh” și de părintele Iliuță Popa de la Parohia ,,Sfântul Mina” din cartierul Bună Ziua. Aceste manifestări sunt organizate periodic, din două în două luni.

Ultimele articole