Hramul Cimitirului Eparhial „Sfântul Lazăr” din Cluj-Napoca

apr. 8, 2023 | Actualitate

În sâmbăta Sfântului și Dreptului Lazăr, 8 aprilie 2023, Cimitirul Eparhial „Sfântul Lazăr” din Cluj-Napoca și-a serbat hramul. Cu această ocazie, de la ora 12:00, în paraclisul cimitirului, înconjurat de un sobor de clerici, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a săvârșit slujba Parastasului de obște, după care a rostit un cuvânt duhovnicesc.

Programul liturgic dedicat hramului a început încă din ajunul sărbătorii, când, de la ora 18:00, a fost săvârșită slujba Privegherii. În ziua hramului a fost oficiată slujba Ceasurilor, Acatistul Invierii Sfântului și Dreptului Lazăr, iar de la ora 10:00 Sfânta Liturghie, la care a slujit și predicat pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de studenți ai Facultătii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Spațiul Cimitirului Eparhial din Cluj-Napoca a fost conceput urmând principiile de proiectare ale unui parc generos în vegetație, care încurajează reculegerea și reconectarea atât cu natura, cât și cu cei dragi care nu mai sunt printre noi.

Cimitirul se întinde pe o suprafață de 22.500 mp, având 11 sectoare, cu o capacitate de peste 2500 de morminte, fiind situat în partea sud-vestică a municipiului Cluj-Napoca, pe strada Calea Turzii, nr. 154 A. Administratorul cimitirului este preotul Florin Ionuț Mărginean.

Mai multe fotografii AICI

Foto credit: Ionuț Chifa

Ultimele articole