Mitropolitul Andrei s-a întâlnit cu tinerele familii care s-au cununat religios în anul 2019, la bisericile din Cluj-Napoca

dec. 13, 2019 | Actualitate

Vineri seara, 13 decembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a întâlnit cu tinerele familii care s-au cununat religios în anul 2019, la bisericile din Cluj-Napoca.

Evenimentul s-a desfășurat începând cu ora 18:00, la Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci”, situată pe strada Plopilor, unde, cei recent căsătoriți s-au putut întâlni în cadrul unei seri duhovnicești. Cu acest prilej, a fost săvârșită o rugăciune de mulțumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a adresat tinerelor familii un cuvânt de învățătură, iar apoi le-a binecuvântat și le-a oferit câte un calendar creștin ortodox cu însemnări pentru anul 2020.

Întâlnirea a fost organizată pentru al doilea an consecutiv, și are ca scop dinamizarea și apropierea tinerelor familii de preoții lor și, implicit, de Biserică.

„Întâlnirea tinerelor familii care s-au căsătorit în anul 2019, în bisericile din Cluj-Napoca, este expresia dragostei, a prețuirii și a purtării de grijă pe care Biserica o manifestă în mod general față de toți tinerii, și în mod special față de tinerii căsătoriți și de familia creștină.” a spus promotorul acestui eveniment, preotul Alexandru Constantin Ciui, protopopul de Cluj II.

Seara s-a încheiat în murmurul tainic al colindelor străbune, la demisolul bisericii, unde cei prezenți au socializat, au colindat și s-au colindat, alături de tinerii și membrii corului parohiei gazdă.

Evenimentul a fost organizat de Protopopiatul Ortodox Cluj II, în colaborare cu coordonatorii cercurilor preoțești din Cluj-Napoca, prin implicarea părintelui protopop Alexandru-Constantin Ciui, a preoților coordonatori: Horea Petrea, Dorel Gălan și Ioan Turc, precum și a celorlalți preoți din protopopiat.

Întrunirea a fost găzduită de Biserica cu hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfântul Apostol Bartolomeu”, prin bunăvoința preotului paroh Gavril Vârva și a preotului slujitor Cristian Timar.

Manifestarea se încadrează în proiectele dedicate pastorației tinerilor pe care Arhiepiscopia Clujului le desfășoară la nivel parohial, protopopesc și eparhial.

Mai multe fotografii AICI 

Ultimele articole