Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul clujean Borhanci, în sărbătoare

ian. 24, 2019 | Actualitate

Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul clujean Borhanci, Protopopiatul Cluj II, și-a sărbătorit duminică, 23 iunie 2019,  hramul bisericii -,,Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”. Potrivit părintelui paroh Mircea Man, hramul a fost marcat cu o zi mai devreme pentru că mulți credincioși lucrează, iar duminica pot participa în număr mare la Sfânta Liturghie.

La ora 9:00 a fost oficiat Acatistul Sfântui Ioan Botezătorul, urmat de Sfânta Liturghie, săvârșită de părintele Simeon Pintea, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, alături de un sobor de preoți. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Simeon Pintea, care le-a vorbit credincioșilor despre Sfințenia lui Dumnezeu.

La final, părintele paroh Mircea Lucian Man a adus mulțumiri preoților, consiliului și comitetului parohial și tuturor credincioșilor prezenți la această sărbătoare. Cu această ocazie, la finalul Sfintei Liturghii, au fost invitate două ansambluri de copii: ,,Jucăușii de pe Someș” și ,,Jijicanii”, conduși de profesorii Daniel Rusu și Corina Cristuțiu. Tinerii au prezentat câteva jocuri populare, moment organizat cu ocazia parteneriatului dintre Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”, parohia gazdă,  și Parohia Mihăești, cu filia Topa. Proiectul este intitulat ,,DIN SUFLET PENTRU SATUL ROMÂNESC”, inițiat de Protopopiatul Ortodox Cluj II, în contextul declarării de către Patriarhia Română a anului 2019 ca ,,An omagial al satului românesc”.

Ultimele articole