Patriarhul Daniel transmite un mesaj de compasiune Patriarhului Teofil al III-lea al Ierusalimului

oct. 21, 2023 | Actualitate

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel transmite un mesaj de compasiune Patriarhului Teofil al III-lea al Ierusalimului în urma evenimentul devastator din ziua de 20 octombrie 2023, care a avut loc în incinta bisericii Sfântul Porfirie din orașul Gaza, în care și-au pierdut viața cel puțin 18 oameni.  

Redăm mesajul integral:


Preafericitului Părinte TEOFIL III,
Patriarhul Ierusalimului

Preafericirea Voastră,

Cu multă tristețe și îngrijorare, am aflat despre evenimentul devastator din ziua de 20 octombrie 2023, care a avut loc în incinta bisericii Sfântul Porfirie din orașul Gaza – lăcașul de cult cel mai vechi din oraș, situat în cartierul Zaytoun – unde mulți oameni căutau adăpost din cauza conflictului militar din zonă.

Pierderea a cel puțin 18 vieți omenești și rănirea multor altora, atât creștini, cât și musulmani, care se adăposteau în acest așezământ bisericesc, este un incident foarte trist care, în același timp, ne reamintește, și mai imperios, necesitatea de a proteja viața și de a cultiva pacea și înțelegerea dintre oameni care aparțin unor etnii și credințe religioase diferite.

În aceste momente triste pentru toți cei afectați, ne rugăm lui Dumnezeu Cel Atotmilostiv, Domnul Păcii (Isaia 9, 5), să aducă vindecare grabnică celor răniți, precum și mângâiere familiilor îndoliate.

Cu frăţească dragoste în Iisus Hristos,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române


Foto credit: Arhiva Basilica.ro

Ultimele articole