Preot nou în parohia „Întâmpinarea Domnului” din municipiul Cluj-Napoca

dec. 11, 2017 | Actualitate

În Duminica a 27-a după Rusalii a avut loc un eveniment cu o însemnătate aparte pentru credincioşii parohiei „Întâmpinarea Domnului” din municipiul Cluj-Napoca. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi, condus de părintele protopop de Cluj II, Alexandru Ciui, în prezenţa a numeroşi credincioşi. La finalul Sfintei Liturghii, părintele protopop a adus mulţumiri, în numele întregii comunităţi parohiale, părintelui profesor Ioan Bizău pentru slujirea de mai bine de cinci ani în postul de preot slujitor al parohiei „Întâmpinarea Domnului”, post din care s-a pensionat. Apoi, l-a prezentat pe noul preot slujitor al parohiei, părintele Vlad Cornel Bob, transferat în urma unui examen de la parohia Hodişu, Protopopiatul Huedin.

Părintele Vlad Cornel Bob este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, licenţiat al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca şi doctorand al aceleiaşi facultăţi, slujind în parohia Hodişu din anul 2011. La final a luat cuvântul părintele paroh Alexa Chira, aducând mulţumiri Înaltpreasfinţitului Mitropolit Andrei pentru grija pe care o poartă parohiei, preoţilor şi credincioşilor. Totul s-a încheiat în atmosfera colindelor interpretate cu măiestrie de corul parohiei.

Parohia Ortodoxă cu hramul „Întâmpinarea Domnului” din Cluj-Napoca a luat fiinţă în anul 1992 şi câţiva ani slujbele au fost oficiate într-o bisericuţă de lemn, amplasată pe strada Bucureşti, în parcul Farmec. În prezent, în același loc, credincioşii parohiei se bucură de o biserică din zid, ridicată prin strădania părintelui paroh Alexa Chira şi tuturor credincioşilor parohiei, biserica aflându-se în stadiul de pictare.

Ultimele articole