Preoții clujeni, îndemnați să intensifice activitățile cu tinerii în Postul Crăciunului

nov. 20, 2017 | Actualitate

Preoții din Protopopiatul Cluj II, din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care include parohiile din cuprinsul municipiului Cluj-Napoca, s-au întrunit luni, 20 noiembrie 2017, în ședință lunară de lucru.Întâlnirea a avut loc la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei și,  potrivit tradiţiei, a fost precedată de o slujbă Te-Deum, ce a avut loc în capela Seminarului Teologic Ortodox.

La ședință, părintele protopop Alexandru Ciui, după ce a dezbătut problemele pastoral-misionare ale preoților, i-a îndemnat pe preoți să intensifice în parohiile pe care le păstoresc activitătile în care sunt implicați tinerii.

Invitați speciali ai întrunirii au fost pr. Iustin Tira, vicar eparhial și pr. Cătălin Pălimaru, directorul editurii Renașterea. Astfel a fost prezentat volumul „Oameni, fapte şi cuvânt”, scris de pr. Iustin Tira, apărut la editura Renaşterea. Cartea cuprinde meditaţii la pericope evanghelice şi apostolice, cronici de carte şi texte publicate anterior de autor în revistele Tabor şi Renaşterea.

În finalul ședinței s-au făcut mai multe comunicări de ordin administrativ.

Ședințele la nivel de protopopiat se desfășoară lunar, ocazie cu care sunt abordate teme pastorale, administrative și sociale, de interes.

Ultimele articole