Preoții din Cluj-Napoca s-au reunit în cadrul ședinței administrative lunare

sept. 27, 2023 | Actualitate

Marți, 26 septembrie 2023, preoții din Cluj-Napoca s-au reunit în cadrul ședinței administrative lunare la Facultatea de Teologie Ortodoxă. Ședința a fost prezidată de părintele protopop Alexandru Ciui și i-a avut ca participanți pe toți preoții parohi și slujitori din Municipiul Cluj-Napoca, precum și pe cei de slujire caritativă din instituțiile medicale din oraș.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au regăsit mai multe puncte de discuție din domeniile pastoral misonar, liturgic și catehetic, precum și câteva comunicări. În cadrul ședinței s-a luat decizia organizării unei noi întâlniri pentru tinerii din grupurile parohiale de tineret.

Întâlnirea va fi organizată în luna octombrie la una dintre bisericile din protopopiat, iar în zilele următoare vor fi stabilite atât locul de desfășurare cât și tema întâlnirii, precum și numărul participanților.De asemenea, s-a reafirmat nevoia de adaptare a programului liturgic și catehetic potrivit nevoilor comunităților urbane și s-au identificat soluții pentru ca bisericile din oraș să fie deschise pe tot parcursul zilei, și în afara programului liturgic.

Cu această ocazie au fost adresate preoților și câteva îndemnuri în vederea participării la Conferinta Preoțească ce se va desfasura în data de 31 octombrie 2023 la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfinșitului Părinte Arhiepisop și Mitropolit Andrei și a Preasfințitului Părinte Episcop Benedict Bistrițeanul, precum și la evenimentele culturale organizate de arhiepiscopia noastră în perioada următoare, precum lansări de carte, evocări, aniversări și comemorări ale unor evenimente și personalități marcante din istoria Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.Întâlnirea a fost una interactivă, iar punctele de discuție au fost abordate din mai multe perspective prin luările de cuvânt ale preoților participanți.

Următoarele întruniri ale preoților clujeni se vor desfășura în cadrul Cercurilor Preoțesti. Acestea vor fi organizate de către preoții coordonatori în luna octombrie în trei dintre bisericile protopopiatului.

Ultimele articole