Ziua porților deschise la Casa de oaspeți „Sfântul Ilie” a parohiei „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca

iul. 17, 2023 | Actualitate

Joi, 20 iulie 2023, în ziua prăznuirii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, parohia ortodoxă  Sfânta Treime din Cluj-Napoca îl sărbătorește pe ocrotitorul Casei de oaspeți „Sfântul Ilie”, proiect social care funcționează în cadrul complexului parohial. În această casă de primesc găzduire temporară gratuită bolnavii sau membrii familiilor, care vin la spitalele din municipiu.

Casa de oaspeți, funcționează de 4 ani, are o capacitate de cazare de 12 locuri, în camere cu băi proprii și beneficiează de toate condițiile de confort și de igienă. Persoanele care doresc pot servi masa de prânz la cantina socială a parohiei. Până acum au primit găzduire aici 750 de persoane din aprope întreaga țară: Iași, Timișoara, Sibiu, Galați, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Baia Mare, Botoșani, Hunedoara, Târgu Jiu, Arad, Craiova, Bacău, ș.a.

Pentru a cunoaște mai bine acest proiect, cine sunt beneficiarii și cine sunt susținătorii acestuia, Parohia Sfânta Treime îi invită pe toți doritorii să treacă pragul Casei în cadrul evenimentului „Ziua porților deschise la Casa de oaspeți Sfântul Ilie”, care se va desfășura joi, 20 iulie 2023, după Sfânta Liturghie, în intervalul orelor 1200-1400.

Sfântul Prooroc Ilie a fost ales ca ocrotitor al Casei ca un mesaj de întărire pentru bolnavi și pentru cei din familiile lor, cu nădejdea ca marele prooroc să-i ajute, așa cum a ajutat-o pe văduva din Sarepta Sidonului, când a mijlocit minunea dumnezeiască a învierii fiului ei, dar și pentru a cinsti memoria primului preot de la acestă veche biserică românească, părintele Ilie Fulea. Acesta a slujit pentru prima dată Sfânta Liturghie în biserica Sfânta Treime în ziua de Crăciun în anul 1796, și a trecut la cele veșnice în anul 1828, fiind înmormântat în fața Sfântului Altar.

Un creștin adevărat știe să facă binele cu discreție, fără vreun interes publicitar sau fără să aștepte recunoștință, dar este conștinent în același timp că binele lui face să strălucească în lume marea bunătate a lui Dumnezeu.

Ultimele articole